Lesbofeminisme contra l’oblit

oblit 
m. [LC] Acció d’oblidar.
m. [PS] [PE] Pèrdua temporal o permanent de la capacitat de recordar, de reconèixer o d’actuar en relació amb el que ha estat après.

Imatges de Lesbian Herstory Archives

Malauradament, la majoria de les experiències polítiques lesbofeministes han restat oblidades en el temps causant que avui siguem desconeixedores del llegat que ens precedeix. 

El fet que no tinguem clara la genealogia i memòria lesbofeminista ens fa no tenir en compte els anàlisis, les experiències, les crítiques i els aprenentatges que ja s’han tingut anteriorment i dels que podríem aprendre per tal de no creure’ns que comencem de zero generació rere generació. 

La lluita feminista, en tota la seva diversitat, ha fet molta referència a l’oblit del paper de les dones al llarg de la història de la humanitat, situació doblement menystinguda en el cas de les lesbianes. De la mateixa manera que altres reivindicacions de diferents lluites populars han tingut l’oportunitat de conèixer-se de forma sostinguda en el temps, volem que pugui ser així també per a les lesbofeministes.

Les lesbianes som a tot arreu i hi hem estat sempre. Exemples d’aquest fet poden trobar-se en totes les fonts escrites i gràfiques que existeixen en el Centre de Documentació de Ca la Dona. Fer memòria és un exercici imprescindible per conèixer el passat i construir estratègies polítiques en el present i pel futur. 

Per tal de lluitar contra l’oblit i conèixer a les que ens han precedit per poder aprendre’n d’elles, el proper divendres 30 d’abril a les 18h a Ca la Dona (Carrer Ripoll, 25) es durà a terme el passi del documental “The Archivettes” i un posterior col·loqui amb la seva directora Megan Rossman i les que per nosaltres són grans referents polítiques: Mercè Otero i Dolors Majoral

The Archivettes tracta sobre la militància per la preservació de la memòria lesbofeminista en el Lesbian Herstory Archives a la ciutat de Nova York. L’objectiu del col·loqui és parlar-ne amb la seva directora i poder visibilitzar i conèixer la mateixa feina que s’ha fet des del Centre de Documentació de Ca la Dona.

El link on inscriure’s per poder assistir a l’acte és el següent:

https://forms.gle/QArEGrVLrjyjuJQm6 

En ell hi trobareu la informació referent a la jornada. 

Abraçades lesbofeministes 🌈

L’arxiu com espai de resistència

La memòria com a acte d’amor

Resistència i amor per a no desaparèixer

Trailer del Documental ‘The Archivettes’ de Megan Rossman (2018) https://www.youtube.com/watch?v=1_hSELLM3tw&feature=emb_title&ab_channel=MostraFilmsdeDones

Reportatge sobre els arxius del moviment LGTB, entre ells el Fons GAM del CDOC a IdemTV (2013) https://www.youtube.com/watch?v=uwhHx5RovkA&feature=emb_title&ab_channel=idemtv

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s